Deze pagina wordt regelmatig aangevuld.
Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een mailtje!

Wanneer kan ik meedoen?

Westend Junior staat open voor alle jongeren tussen 9 en 16 jaar. Je kan blijven meedoen zolang je op de 1e dag van de voorstelling nog geen 18 jaar bent. Vanaf 16 jaar kan je doorstromen naar de volwassenen van Musicalvereniging Westend.

Moet ik op alle repetities komen?

Musical maken doen we met elkaar. Als je een keer niet op de repetitie bent is dat niet alleen lastig voor jezelf (want dan mis je misschien wat) maar óók voor de rest van de groep. Zij missen dan een tegenspeler / partner in de dans / etc. etc. Soms kan het gebeuren dat we aan een scene werken waar je niet in mee speelt, dan ben je op dat moment even “publiek” voor de anderen. Als je écht een keer niet kan, overleg je dat vooruit dan zoeken we naar een oplossing.
Repetitie missen in de laatste weken voor de voorstelling kan echt niet. Houdt hier goed rekening mee, bv. als je dit jaar eindexamen doet.

Hoe zit het met Corona?

Wij volgen de regels rondom Corona zorgvuldig. Voor meer informatie over hoe dit in de praktijk werkt kan je kijken op onze speciale Corona-pagina. Wij respecteren het recht van iedereen op het hebben van een eigen mening, maar we vragen u wel om onze keuzes op dit punt niet met onze vrijwilligers te bediscussiëren.

Hoeveel kost het?

Als je gaat meedoen betaal je een deelnemersbijdrage. Omdat de kostenstijgingen van de laatste tijd ook ons raken, hebben we deze helaas moeten verhogen. Voor het seizoen 2023-2024 is de bijdrage € 250 euro. Bij betaling in één keer, geven wij hierop 5 euro korting. In de bijdrage is in principe alles inbegrepen. Soms vragen we rond een voorstelling of je iets van eigen kleding kan meenemen. Dat kan bv. een bepaalde kleur T-shirt zijn, of bepaalde kleur gympies. Als je die niet hebt en ook niet kunt lenen, dan zal je die zelf moeten kopen en dat betaal je dan zelf – maar daarmee is het natuurlijk ook wel jouw eigendom!

Het kan zijn dat we een lang repetitie weekend organiseren met een overnachting. De repetities zelf zijn dan inbegrepen, de extra kosten van slapen en eten zijn niet bij de deelname inbegrepen

Je kunt bij ons ook betalen met de “Sport- en cultuurstrippenkaart” van de gemeente Hoorn.

Waar en wanneer repeteren jullie?

We repeteren op maandag avond van 18:00 – 20:00 in het gebouw van de Showband Hoorn, Achter de Vest 34,1621 GK Hoorn (ingang Doelenplein). In de weken vóór een voorstelling organiseren we vaak (een) extra repetitie(s) op zaterdag of zondag. Bij deze extra repetities moet je echt wel aanwezig zijn, maar we geven het ruim van te voren aan.
Als we een gezamenlijke voorstelling met de volwassenen doen, kan het zijn dat de maandag-repetities wat langer doorlopen. We stoppen dan uiterlijk om 21:00. Als dat een probleem is (bv. omdat je de volgende dag een proefwerk hebt) bespreek dat dan even – we zoeken dan een oplossing.

Hoe meld ik mij aan?

Aanmelden gaat door het invullen van het aanmeldingsformulier. De aanmelding is definitief nadat de deelnemersbijdrage is betaald. Lees vooraf wel even ons huishoudelijk reglement door. Je kan je altijd aanmelden aan het begin van het seizoen (dat is augustus of september). Wil je later beginnen, informeer dan even of dat wel kan.

Er is iets vervelends gebeurd …

We willen dat je een fijne tijd bij ons hebt. Als je iets dwars zit of er is iets gebeurd, blijf daar dan niet mee lopen. Je kan altijd contact opnemen met iemand van de organisatie of (als je dat vervelend vind) vraag je ouders of zij dat willen doen. Je kan ook terecht bij onze vertrouwenspersoon.